آشنایی با کفپوش اپوکسی و اجرای آن
اگر صحبت در خصوص کفپوش های متنوع برای فضاهای مختلف باشد اولین مواردی که به ذهن می آید کفپوش هایی نظیر سرامیک، موزاییک و پارکت است اما بیایید مقداری جدیدتر و شیک تر فکر کنیم. آیا میدانید کفپوش اپوکسی چیست؟ چه ویژگی هایی دارد؟ برای چه محل هایی استفاده میشود؟ در ادامه همراه ما باشید با معرفی یکی از مهمترین خدمات ما در گروه رادیان دیزاین
اپوکسی چیست؟
اپوکسی نوعی پلیمر است که در ایجاد و ساخت انواع رنگها کاربرد داشته و معمولا برای ضد آب کردن سطح، تهیه انواع چسب، ابزار سازی، صنایع الکترونیک، صنعت ساختمان ، هوا و فضا و … از آن استفاده میکنند. کفپوش اپوکسی که به کفپوش بدون درز یا بهداشتی معروف است از ترکیب میزان مناسبی هاردنر به همراه رنگدانههای موردنظر تهیه میشود. به همین علت تنوع رنگی بالا دارد و از دوام و مقاومت بالایی برخوردار است. به دلیل مقاومت بالای کفپوش اپوکسی پس از اجرا در محیط، به مدت زمان طولانی مثلا پس از سالیان دراز نیازمند بازسازی است. این نوع کفپوشها معمولا بر روی تمامی سطوح قابلیت اجرایی شدن دارند.
اپوکسی یا کفپوش بدون درز نوعی از کفپوش های مدرن میباشد که به صورت یک مایع یکپارچه و با ضخامت 0/5 تا 5میلیمتر بر روی کف های بتنی، سیمانی، سنگی، فلزی و موزائیکی قابل اجرا می باشد. از ویژگی های اصلی اپوکسی که کاربری آن را توجیح می کند، کیفیت و دوام بالای آن در شرایط سخت محیطی است. این محصول در مواردی کاربرد دارد که کف فضا علاوه بر مقاومت و دوام بالا، نیاز به ظاهری زیبا و شفاف داشته باشد.
مزایای کفپوش اپوکسی چیست؟
استفاده از اپوکسی مزایایی به دنبال دارد که باهم به برسی آن میپردازیم. این نوع کفپوش از طول عمر بالایی برخوردار بوده و در برابر فشار وارد بر آن بسیار مقاوم می باشد. کفپوش های اپوکسی از چسبندگی بالایی برخوردار هستند و در میان سایر کفپوش ها بهترین چسبندگی به بتن را دارند. از دیگر مزایای کفپوشهای اپوکسی می توان به قیمت مناسب آن با توجه به کیفیت آن ها در مقایسه با سایر کفپوش ها اشاره کرد.
هم چنین هزینه نگهداری از این مدل کفپوش بسیار مقرون به صرفه می باشد. تنوع رنگ بندی کفپوش اپوکسی از جمله مزیت های آن ها محسوب می شود. این کفپوش در برابر حرارت و مواد شیمیایی نیز از مقاومت بالایی برخوردار می باشند. از دیگر مزیت های کفپوش های اپوکسی عایق بودن آن در برابر جریان الکتریسیته می باشد. از این رو استفاده از آن ها در سالن هایی که افراد دائما با برق سر و کار دارند، بسیار مناسبی می باشد.
از آن جایی که این گونه کفپوش ها از ظاهر یکپارچه ای برخوردار هستند و مقاومت شیمیایی بالایی دارند، می توان در صنایع مختلف از آن ها استفاده کرد. استفاده از کفپوش اپوکسی مایع در مکان هایی که خاصیت ضد شیمیایی، ضد الکتریسیته و ضد لغزش از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بهترین گزینه برای انتخاب می باشد.

مشاوره رایگان خرید کفپوش اپوکسی
با دریافت مشاوره رایگان خریدی مناسب و بر اساس نیاز خود داشته باشید.
آموزش نصب مرحله به مرحله کفپوش اپوکسی
در بخش زیر به صورت مرحله به مرحله مراحل اجرای کفپوش اپوکسی را بررسی میکنیم:
مرحله اول اجرای کفپوش اپوکسی: زیرسازی
آن چه که در ابتدا و قبل از نصب کفپوش اپوکسی باید صورت گیرد، آماده سازی سطح مورد نظر می باشد. به این منظور باید در ابتدا نسبت به تمیز کردن سطح مورد نظر اقدام نمایید. توجه داشته باشید که قبل از نصب کفپوش اپوکسی سطح مورد نظر باید از هرگونه چربی پاک شود. چرا که در غیر این صورت کفپوش به خوبی نصب نخواهد شد.
مرحله دوم اجرای کف پوش اپوکسی: استفاده از پرایمر بتن اپوکسی
پس از آماده سازی سطح کار، نوبت به استفاده از پرایمر قبل از نصب کفپوش می رسد. استفاده از پرایمر باعث می شود از چسبندگی کامل کفپوش به سطح مورد نظر اطمینان حاصل کنید.
مرحله سوم: اجرای اپوکسی کف
پس از استفاده از پرایمر، کف برای اجرای کفپوش اپوکسی آماده می باشد. برای انجام این کار از یک غلطک مخصوص استفاده کنید. توجه داشته باشید در صورتی که ضخامت کفپوش بیش از میزان استاندارد باشد، باعث ایجاد ترک خوردگی در سطح آن خواهد شد.
از کفپوش اپوکسی در چه جاهایی استفاده میشود؟
با اینکه پوشش کفپوش اپوکسی روی تمامی سطوح قابل اجراست اما حتما باید سطح صاف و یکدست شود تا این پوشش به راحتی چسبیده شده و بعدها دچار مشکل نشوید. معمولا از پوششهای اپوکسی در کارخانجات مختلف مانند خودروسازیها، انبارهای صنعتی، صنایع نظامی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، داروسازی، کارخانجات شیر و لبنیات، کشتارگاه ها، سردخانه ها، بیمارستانها، اتاقهای تمیز و استریل مورد استفاده میکنند.این پوشش در شرایط آب و هوایی متفاوت، مقاوم بوده و حساسیت کمی به شرایط محیطی دارد. همین مسئله موجب محبوبیت آن در اجرا شده است.

آمادگی های مهم قبل از نصب کفپوش اپوکسی
همانطور که گفتیم از پوشش اپوکسی برای دیوار و کف استفاده میشود. اگر قرار بر این باشد که این پوشش را برای کف درنظر بگیرید حتما قبل از اجرا، کف را کاملا پاکسازی کرده و تمام تجهیزات موجود بر روی آن در جمع کنید زیرا کف باید کاملا خالی باشد. حال نوبت به آن میرسد که تمام لکههای موجود در کف را پاک کنید و تا جایی که میتوانید کف را یکدست سازید. برای این کار کافیست از ابزارهایی مانند سمباده ، درزگیر، از کاغذ سنباده کمک بگیرید. حال نوبت به زدن پرایمر میرسد. این کار را چند ساعت قبل از اجرای پروژه اصلی باید انجام دهید. این کار خیلی ساده و مانند نقاشی است و به راحتی میتوانید آن را اجرا کنید.
نکات مهم در اجرا کفپوش های اپوکسی
در زمان رنگ آمیزی با اپوکسی باید دقت کنید که سطح مورد نظر باید عاری از هرگونه آلودگی از قبیل گرد و غبار گریس روغن و لکه باشد. در صورتیکه از زمان اجرای لایه میانی بیش از 72 ساعت گذشته، باید سطح مورد نظر را بعد از تمیزی زبر کنید. شرایط آب و هوایی باید در زمان رنگ آمیزی در دمای محیطی بین 10 تا 40 درجه سانتی گراد باشد. دمای سطح نیز باید 3 درجه بالاتر از نقطه شبنم باشد. رطوبت نسبی هم باید کمتر از 80% باشد. تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای پوشش مورد نظر عبارت است از میکسر برقی یا بادی ، غلطک ، کاردک ، تی لاستیکی.
آموزش نگهداری صحیح از کفپوش اپوکسی
جهت نگهداری صحیح این کفپوش برای طول عمر طولانی تر میتوانید روش هایی را اجرا کنید که در ادامه یک به یک گفته میشود. برای این منظور میتوانید به صورت منظم از یک پاک کننده خنثی (غیر اسیدی) استفاده کنید و به صورت دوره ای کفپوش را آب بندی کنید. در حالت کلی به دلیل دوام بالای این مدل از کفپوش دکوراتیو نگرانی خاصی از وضعیت آن ایجاد نمیشود چرا که بسیار مقاوم است.
دریافت مشاوره خرید و اجرا کفپوش اپوکسی
با دریافت مشاوره رایگان خریدی مناسب و بر اساس نیاز خود داشته باشید.
جمع بندی
در این مطلب به این موضوع که کفپوش اپوکسی چیست و چه ویژگی هایی دارد پرداختیم. در حال حاضر از کفپوش های اپوکسی در اکثریت فضاها استفاده میشود و یک انتخاب خاص و شیک برای فضاهای داخلی و بیرونی است. جهت اجرای این کفپوش میتوانید ابتدا با مشاوران ما در رادیان دیزاین صحبت کنید و پس از دریافت نکات مورد نیاز خود به ثبت سفارش بپردازید.
ثبت سفارش مشاوره خرید کفپوش اپوکسی
در این بخش و با تکمیل فرم زیر میتوانید مشاوره خرید رایگان با کارشناسان رادیان دیزاین داشته باشید. برای این منظور فرم زیر را تکمیل نموده و منتظر تماس کارشناسان ما باشید: