مقایسه کامل متریال دکوراتیو میکروسمنت و بتن اکسپوز

مقایسه کامل متریال دکوراتیو میکروسمنت و بتن اکسپوز

فرض کنید فردی به شما مراجعه کرده و می‌خواهد یک فضای داخلی را برای او بازسازی کنید، برای انجام این‌کار شما دوگزینه دارید: میکروسمنت و بتن اکسپوز. با توجه به مواردی همچون زیبایی، مقاومت و دوام انتخاب شما چیست؟ در این مقاله به طور کامل به مقایسه میان این دو پوشش پرداخته، در مورد پنل و قالب بتن اکسپوز در برابر میکروسمنت صحبت کرده و مزایا و معایب انتخاب هر یک را مطرح خواهیم کرد. پس تا انتها با ما همراه باشید.

 

بتن اکسپوز چیست؟

بتن اکسپوز یکی از انواع بتن بوده که می‌توان گفت مدرن است و ویژگی‌های ظاهری خاصی دارد که آن را از دیگر پوشش‌های ساختمانی متمایز می‌نماید. سطح بتن معمولی را با مصالح مختلفی مانند رنگ، سنگ، گچ و … می‌پوشانند اما ظاهر بتن اکسپوز به قدری طبیعی و زیباست که نیاز به هیچ گونه پوششی برای آن نیست و به تنهایی می‌تواند روی کار استفاده شود و ظاهر جذابی ارائه دهد.

 

قیمت بتن اکسپوز چقدر است؟

برای اینکه بتوانیم یک قیمت برای بتن اکسپوز درنظر بگیریم، باید عوامل مختلفی را بسنجیم. این موارد عبارتنداز:

  • کیفیت مواد اولیه: بسته به اینکه مواد اولیه موجود در بتن چه مواردی باشند (پودر، ماسه، سیمان و …) قیمت بتن اکسپوز متفاوت است.
  • پنل های بتن اکسپوز: پنل های بتن اکسپوز به دو دسته مسلح و غیر مسلح تقسیم می‌شوند که قیمت‌های متفاوتی برای هر یک وجود دارد.
  • تجهیزات و طرح بندی: تجهیزات مختلف و متفاوتی مانند خشک کن و… و همچنین ساختن یک قالب برای ایجاد بتن اکسپوز نیاز است که صد در صد در قیمت آن تاثیرگذار خواهد بود.
  • قطر و ابعاد: کاملا واضح است که برای ساخت هر چیزی هر چقدر ضخامت آن بیشتر باشد، دارای قیمت بالاتری است و بتن اکسپوز نیز از این قاعده مستثنی نیست.
  • هزینه نصب: بر اساس متراژ اجرا و وضعیت پنل های بتن اکسپوز، هزینه نصب آن نیز متفاوت است و می‌تواند کم و یا زیاد باشد. برای این منظور بهتر است با مشاورین رادیان دیزاین همراه باشید.

 

میکروسمنت چیست؟

میکروسمنت یک روکش نازک و برپایه سیمان است که به دلیل انعطاف پذیری، وزن کمتر و تنوع رنگی بالاتر در صنعت طراحی داخلی ساختمان بسیار محبوب بوده و پوششی مناسب برای قسمت‌های مختلف از جمله: دیوارها، آشپزخانه، استخر، حمام و حتی مبلمان است. این پوشش تزئینی را می‌توان روی سطوح متفاوت (چوب، فلز، گچ و …) اجرا کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این پوشش دکوراتیو لطفا از صفحه خدمات میکروسمنت بازدید نمائید.

 

نمونه کار اجرای کفپوش میکروسمنت

 

عوامل موثر برقیمت میکروسمنت

قیمت میکروسمنت نیز همانند قیمت بتن اکسپوز به عوامل مختلفی وابسته است که در ادامه به توضیح هر یک آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • نوع میکروسمنت و متراژ آن: با توجه به اینکه از چه نوع میکروسمنت و متراژ آن استفاده کنیم و در چه ابعاد و محیط اجرا، قیمت میکروسمنت متفاوت خواهد بود.
  • برند: طبیعتا در جریان هستید که هر چه از برند معتبرتری استفاده شود، قیمت بالاتری باید پرداخت کنید.

 

انواع بتن اکسپوز بر اساس محل

همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر شد، بتن اکسپوز یکی از انواع مدرن بتن است که به دلایل مختلفی مثل مقاومت زیاد، ظاهر خاص، تنوع استفاده و … محبوبیت بسیاری داشته و در پروژه‌های گوناگون از آن استفاده می‌کنند. حالا می‌خواهیم به چند نوع بتن اکسپوز و تعریف و کاربرهای آن‌ها اشاره کنیم.

 

بتن اکسپوز برای کف

مزیت استفاده از این نوع بتن این است که می‌توان آن را با مصالح دیگری مانند سنگ و چوب ترکیب کرده و یک ظاهر بی‌نظیر ساخت. شما می‌توانید برای ساخت کف تراس ها، سالن های مختلف و … از بتن اکسپوز استفاده کنید.

 

بتن اکسپوز راه پله

اگر می‌خواهید فضای راه پله شما مستحکم و مدرن باشد، استفاده از بتن اکسپوز بهترین انتخاب است.

 

بتن اکسپوز برای نما

بتن اکسپوز به دلیل داشتن مقاومت بالا می‌تواند یک انتخاب عالی برای پوشش ساختمان های تجاری، صنعتی و مسکونی باشد.

 

بتن اکسپوز برای دیوار

اگر به دنبال القای حس استحکام به همراه آرامش و زیبایی برای دفاتر کار یا منازل مسکونی خود هستید، پیشنهاد ما به شما استفاده از بتن اکسپوز است.

 

بتن اکسپوز برای کف حیاط

همانطور که می‌دانید پوشش کف حیاط باید به گونه‌ای باشد که در برابر دما، سایش و فشار مقاوم عمل کند. از طرفی زیبا بوده و طرح‌های مختلف آن دارای تنوع باشد، تمامی این موارد در بتن اکسپوز خلاصه می‌شوند.

 

بتن اکسپوز کف پارکینگ

پارکینگ محیطی پر تردد بوده و کف آن فشار زیادی را متحمل می‌شود. بنابراین باید از پوششی استفاده کرد که تحمل فشار بالا را داشته باشد.

 

نمونه اجرا شده با بتن اکسپوز

 

انواع بتن اکسپوز بر اساس مدل

در بخش زیر به بررسی انواع مختلف بتن اکسپوز می‌پردازیم:

 

بتن اکسپوز کرکره ای

از این بتن بیشتر در فضاهای بسیار مدرن و برای دکور استفاده می‌کنند. زیرا با ظاهر شبیه به کرکره می‌تواند نور را بازتاب دهد و باعث ایجاد فضایی رویایی شود.

 

بتن اکسپوز سه بعدی

حتما تا به حال بتن‌های اکسپوز سه بعدی را در دیوار هتل‌ها و ساختمان‌های تجاری دیده‌اید. برجستگی‌های موجود در این بتن باعث ایجاد فضایی خاص می‌شود.

 

بتن اکسپوز پیش ساخته

در این نوع از بتن اکسپوز، پنل‌ها از قبل آماده شده و فقط در پروژه نصب می‌شوند. این کار باعث می‌شود سرعت انجام کارها افزایش یافته و احتمال خطا کم شود.

 

بتن اکسپوز تیره

از این بتن اکسپوز بنا بر سلیقه کارفرما برای محیط‌هایی که نیاز به رنگ تیره دارند مانند نمای برخی از ساختمان‌ها و بعضی از دیوارها استفاده می‌شود.

 

تفاوت های بتن اکسپوز و میکروسمنت

اگر بخواهیم به تفاوت این دو پوشش دکوراتیو نگاه کنیم؛ هردو بسیار پرکاربرد هستند اما تفاوت‌های اساسی در کاربردهای آن‌ها وجود دارد که به بررسی آن خواهیم پرداخت.

 

تفاوت در ترکیبات میکروسمنت و بتن اکسپوز

در بخش اول می خواهیم در مورد ترکیبات این دو پوشش پرکاربرد صحبت کنیم. بتن اکسپوز از سیمان، آب، ماسه و سنگدانه تشکیل شده است و به دلیل مواد تشکیل دهنده و استحکام بالا، از آن بیشتر در پروژه‌های صنعتی استفاده می‌کنند.

در حالیکه میکروسمنت از سیمان، پلیمرهای تقویت کننده و افرودنی‌های معدنی ساخته شده و به نسبت بتن اکسپوز از ضخامت کمتری برخوردار است و بیشتر برای اجرا در فضاهای دکوراتیو کاربرد دارد. به عنوان مثال میکروسمنت دیوار و میکروسمنت کف و…

 

تفاوت در نحوه اجرا بتن اکسپوز و میکروسمنت

از بتن اکسپوز به دو روش می‌توان در پروژه های مختلف استفاده کرد:

به درخواست کارفرما و بنا بر پیچیدگی پروژه هم می‌توان از پنل پیش ساخته بتن اکسپوز استفاده کرد و هم می‌توان در محل پروژه این متریال را اجرا کرد، اما میکروسمنت نیازی به قالب بندی ندارد و به دلیل سبک بودن اجرای آن نیز سریع تر است.

 

تفاوت در وزن میکروسمنت و بتن اکسپوز

بتن اکسپوز معمولا وزن بیشتری دارد و همین هم باعث می‌شود تا از آن برای پروژه‌های صنعتی بیشتر استفاده شود. میکروسمنت به دلیل ضخامت اجرا کم، وزن کمتری داشته و از آن برای طراحی‌های مینیمال‌تر استفاده می‌کنند.

 

مقایسه استقامت بتن اکسپوز و میکروسمنت

بتن اکسپوز به دلیل ضخامت بالا، مقاومت بیشتری در برابر عوامل مختلفی مثل دمای بالا، آسیب به بدنه، سایش و … دارد. دلیل استفاده از این پوشش در فضاهای صنعتی و خارجی نیز همین است. میکروسمنت هم دارای مقاومت خوبی است اما به دلیل اجرا در ضخامت پایین، دارای استقامت کمتری نسبت به بتن اکسپوز می‌باشد.

 

مقایسه کاربرد میکروسمنت و بتن اکسپوز

از بتن اکسپوز به دلیل ویژگی‌هایی که دارد در فضاهای مختلفی استفاده می‌شود که عبارتند از:

  • محوطه‌های خارجی مثل پارک‌ها، نیمکت‌ها، مسیرهایی که برای پیاده روی و دوچرخه سواری تعبیه شده استفاده می‌شود.
  • از آنجایی که بتن اکسپوز مقاومت بالایی دارد و می‌تواند گرما، سرما، سایش، فشار و … را تا حد زیادی تحمل کند از آن برای ساخت نما و دیوارهای داخلی و خارجی انواع ساختمان‌ها استفاده می‌شود.
  • در برخی از فضاهای صنعتی و تجاری مانند کارخانه‌ها و طبیعتا کف و فضای داخلی و خارجی آن‌ها نیاز به پوششی قوی دارد می‌توان از بتن اکسپوز استفاده کرد.

 

کاربرد های میکروسمنت نیز شامل موارد زیر است:

  • این پوشش انعطاف‌پذیری بالاتری دارد، مینیمال‌تر است و رنگ‌های مختلفی را دارا است، بنابراین می‌توان از آن در دفاتر کار و منازل مسکونی استفاده نمائید.
  • قابلیت چسبندگی این پوشش باعث شده تا روی سطوح مختلفی مانند گچ و سنگ به راحتی قرار گیرد تا بتوان از میکروسمنت در آشپزخانه‌ها استفاده کرد.
  • همانطورکه قبلا نیز گفته شد ضخامت میکروسمنت در اجرا نهایتا 3 میلی‌متر بوده است، بنابراین می‌توانید از آن برای بازسازی سطوح استفاده نمائید.
  • علاوه بر تمام مواردی که صحبت کردیم، میکروسمنت مقاومت بسیار زیادی در برابر آب و رطوبت دارد، به همین دلیل بهترین انتخاب برای استفاده در حمام و سرویس بهداشتی است.

 

نتیجه‌گیری

در ابتدای مقاله از شما سوالی پرسیدیم، با تمام توضیحاتی که داده شد، اکنون بسیار راحت‌تر می‌توانید تصمیم بگیرید که باید چه پاسخی بدهید. هر دو این پوشش‌ها در نوع خود برای کاربرد های متفاوتی انتخاب شماره یک هستند اما در اجرا و کاربرد متفاوت عمل می‌کنند و شما باید با توجه به نیاز خود تصمیم بگیرید که از کدام یک استفاده نمائید.

در صورتی که در انتخاب پوشش دکوراتیو مد نظر خود دچار مشکل و تردید هستید می‌توانید با تماس با کارشناسان رادیان دیزاین مشاوره ای داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره فوری