حمامها به عنوان فضاهایی با رطوبت بالا و نیاز به بهداشت و مراقبت ویژه، به پوششهایی نیاز دارند که علاوه بر ظاهر زیبا، دوام و کارایی بالا نیز داشته باشند. میکروسمنت حمام به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود مانند ضد آب بودن، مقاومت در برابر حرارت و سایش، و امکان ایجاد سطحی یکپارچه و بدون درز، به یکی از بهترین گزینهها برای پوشش کف و دیوارهای حمام تبدیل شده است.
این مقاله به بررسی جامع میکروسمنت در حمام و ویژگیهای آن میپردازد. در ابتدا به معرفی میکروسمنت و مواد تشکیلدهنده میکروسمنت آن خواهیم پرداخت، سپس مزایا و معایب این پوشش در فضاهای مرطوب مانند حمام را بررسی میکنیم. همچنین روشهای اجرا، نگهداری، و نکات کلیدی در استفاده از میکروسمنت برای این فضاها را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. هدف از این مقاله، ارائه اطلاعات کامل و دقیق برای کسانی است که به دنبال استفاده از میکروسمنت در حمامهای خود هستند و میخواهند تصمیمی آگاهانه برای طراحی و انتخاب مواد مناسب بگیرند.
میکروسمنت حمام و معرفی آن
میکروسمنت، پوشش جدید و نوآورانهای است که بهطور فزایندهای در طراحی داخلی ساختمانها به ویژه در فضاهای مرطوب مانند حمامها مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده مقاوم، انعطافپذیر و زیبای سطحی از جنس سیمان، رزین و مواد معدنی است که به دلیل ویژگیهای خاص خود، میتواند جایگزین مناسبی برای کاشیها، سرامیکها و دیگر پوششهای سنتی در حمامها باشد. در این مقاله به بررسی تمامی جنبههای میکروسمنت در حمام، ویژگیها، مزایا، معایب و نحوه اجرای آن خواهیم پرداخت.
ویژگی میکروسمنت حمام چیست؟
در خصوص خرید میکروسمنت حمام و اجرای آن توجه به مزایا و ویژگی های آن ضروری است که بتوان انتخابی درست داشت. در بخش زیر قصد داریم در خصوص مزایای میکروسمنت در حمام صحبت کنیم و بررسی کنیم که آیا بهتر است برای کف و دیوار های حمام به جای کاشی و موزاییک از میکروسمنت استفاده کنیم یا خیر؟
میکروسمنت حمام ضد آب و مقاوم در برابر رطوبت
یکی از ویژگیهای بارز میکروسمنت در حمام، مقاومت بسیار بالای آن در برابر رطوبت است. حمام به دلیل شرایط خاص خود (رطوبت و بخار آب زیاد)، نیاز به پوششهایی دارد که توانایی مقاومت در برابر این شرایط را داشته باشند. میکروسمنت بهطور طبیعی خاصیت ضد آب دارد و به راحتی در برابر نفوذ رطوبت مقاوم است چرا که میکروسمنت تشکیل شده از سیمان بوده و سیمان در استفاده در مناطق و فضاهای مرطوب به مرور زمان سخت تر میشود، بنابراین پودر میکروسمنت انتخاب مناسبی برای پوشش کف، دیوار و حتی سقف حمام به شمار میآید.
ضد لغزش بودن میکروسمنت در حمام
در حمام به دلیل وجود آب و رطوبت، لغزندگی سطح میتواند یکی از بزرگترین مشکلات باشد. همانطور که در حال حاضر با وجود سرامیک و موزاییک کف حمام حوادث بسیاری از لیز خوردن افراد در حمام ایجاد میشود. میکروسمنت بهویژه زمانی که به درستی اجرا شود، سطحی با خاصیت ضد لغزش ایجاد میکند. این ویژگی باعث میشود تا از خطرات ناشی از سر خوردن افراد در هنگام استفاده از حمام جلوگیری شود.
ظاهر یکپارچه و بدون درز میکروسمنت
یکی دیگر از مزایای میکروسمنت، ایجاد سطحی یکپارچه و بدون درز است. در حمامها به دلیل تماس زیاد سطح با آب، درزها و شکافها میتوانند محل مناسبی برای رشد قارچها، باکتریها و کپکها باشند و همچنین وجود درز در کف و یا دیوار ها میتواند منجر به نم دار شدن دیوار شود. میکروسمنت بهدلیل عدم وجود درز، این مشکل را حل کرده و سطحی تمیز و بهداشتی ایجاد میکند که به راحتی تمیز میشود.
دوام و طول عمر بالا میکروسمنت حمام
میکروسمنت علاوه بر اینکه در برابر رطوبت مقاوم است، دارای دوام بالایی در برابر سایش، ضربه و حرارت نیز میباشد. در حمامها که رفت و آمد و استفاده مداوم از سطوح وجود دارد، میکروسمنت میتواند عمر طولانیتری داشته باشد و نیاز به تعمیرات مکرر نداشته باشد. این ماده بهطور کلی از مواد دیگر مانند سرامیک، سنگ و پارکت مقاومتر است.
قابلیت انتخاب رنگ و طراحی خاص میکروسمنت
میکروسمنت در انواع رنگها و بافتها موجود است و این امکان را به طراحان میدهد که به راحتی از آن در طراحیهای مختلف حمام استفاده کنند. میکروسمنت میتواند بهصورت مات، براق یا حتی با بافتهایی شبیه به سنگ، چوب یا فلز اجرا شود. این قابلیت به طراحان اجازه میدهد تا با توجه به سلیقه و نیاز کارفرما، طرحهای متنوعی ارائه دهند.
نگهداری آسان میکروسمنت حمام
میکروسمنت بهخاطر سطح صاف و یکپارچهای که دارد، نسبت به بسیاری از پوششهای دیگر به راحتی تمیز میشود. در حمامها که تجمع کثیفی و جرمها در اطراف درزها و شکافها میتواند مشکلساز باشد، میکروسمنت به دلیل بدون درز بودن خود، تمیز کردن آن به مراتب آسانتر است. با استفاده از یک پارچه نرم و شویندههای معمولی، میتوان سطح میکروسمنت را تمیز نگه داشت. توجه داشته باشید که برای نگهداری از میکروسمنت از جرمگیر های اسیدی و مواد شوینده سنگین استفاده نکنید.
مزایای میکروسمنت در حمام چیست؟
در بخش قبل در خصوص ویژگی های این متریال دکوراتیو برای حمام صحبت کردیم. حال قصد داریم بررسی کنیم که اجرای میکروسمنت حمام چه تمایزی ایجاد میکند و چه مزایایی در قبال کاشی و سرامیک و موزاییک ایجاد میکند؟
افزایش زیبایی و فضای مدرن
استفاده از میکروسمنت در حمامها میتواند به فضای حمام زیبایی و جلوهای مدرن و مینیمالیستی ببخشد. با توجه به اینکه میکروسمنت میتواند در طیف گستردهای از رنگها و بافتها ایجاد شود، میتواند به هر نوع سبک دکوراسیونی متناسب باشد، از طراحیهای ساده و مینیمالیستی تا طراحیهای لوکس و مدرن. این زیبایی و مدرن بودن میکروسمنت در قبال کاشی و سرامیک های رایج میتواند تفاوتی خاص ایجاد کند.
کاهش هزینههای تعمیرات کف و دیوار
میکروسمنت بهدلیل دوام بالای خود، هزینههای نگهداری و تعمیرات را کاهش میدهد. در حالی که کاشیها و سرامیکها ممکن است دچار ترکخوردگی یا سایش شوند و نیاز به تعویض داشته باشند، میکروسمنت بهخاطر خاصیت مقاومتی که دارد، نیاز به تعمیرات کمتری دارد و عمر طولانیتری خواهد داشت.
امکان استفاده میکروسمنت در فضاهای مختلف حمام
میکروسمنت قابلیت استفاده در سطوح مختلف حمام، از کف و دیوارها گرفته تا دوشها و حتی سقفها را دارد. بهویژه در حمامهایی که فضای کوچکی دارند، میکروسمنت به دلیل اینکه درز و شکاف ایجاد نمیکند، میتواند به ایجاد فضایی بزرگتر و هماهنگتر کمک کند.
معایب میکروسمنت در حمام
وقتی مزایای میکروسمنت را بررسی میکنیم بهتر است در خصوص معایب آن نیز بدانیم تا تصمیمی درست داشته باشیم. در بخش زیر در خصوص معایب میکروسمنت حمام صحبت میکنیم:
نیاز به اجرای حرفهای میکروسمنت در حمام
یکی از مواردی از میکروسمنت که باید به آن توجه ویژه داشته باشید این است که اجرای آن نیاز به تخصص و دقت بالایی دارد. اگر میکروسمنت به درستی اجرا نشود، ممکن است مشکلاتی مانند ترکخوردگی یا آسیبدیدگی سطح ایجاد شود. بهطور کلی، به دلیل حساسیت فرایند اجرای میکروسمنت، بهتر است از افراد متخصص و حرفهای در این زمینه استفاده شود. اجرای اشتباه و یا ناقص میکروسمنت در حمام میتواند عواقب جبران ناپذیری مانند آب دادن دیوار ها و کف و همچنین نم کشیدن سطوح را داشته باشد.
هزینه اولیه بالاتر از سایر پوشش ها
میکروسمنت حمام بهطور معمول هزینه اولیه بالاتری نسبت به برخی پوششهای دیگر دارد. این ماده به دلیل اینکه به صورت سفارشی ساخته میشود و فرایند اجرایی پیچیدهتری دارد، قیمت آن ممکن است از سایر گزینهها مانند کاشی یا سرامیک بیشتر باشد. با این حال، هزینههای نگهداری و تعمیرات کمتر در طول زمان، میتواند این هزینه اولیه را جبران کند. اما اگر قصد داشته باشیم کاملا اقتصادی به موضوع نگاه کتیم خرید و اجرای کفپوش میکروسمنت حمام میتواند در حالت کلی به صرفه تر باشد.
روش اجرای میکروسمنت در حمام
اجرای میکروسمنت در حمام مراحل خاص خود را دارد که شامل آمادهسازی سطح، اعمال لایههای مختلف میکروسمنت و سپس اعمال لایههای محافظ برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آسیبدیدگی سطح است. مهم است که سطح قبل از اجرای میکروسمنت بهطور کامل تمیز و صاف شود تا از ایجاد مشکلاتی مانند ترکخوردگی جلوگیری شود. اجرای میکروسمنت نیاز به مهارت و تجربه دارد و باید در هر لایه زمان مناسبی برای خشک شدن و سخت شدن فراهم شود. نمونه کار های اجرا شده ترند خارجی را هم میتوانید از این لینک مشاهده کنید.
در حالت کلی روش اجرای میکروسمنت حمام به صورت مرحله به مرحله به شکل زیر است:
[su_list icon=”icon: arrow-left” icon_color=”#be8f00″ indent=”62″]
- سطح مورد نظر برای میکروسمنت کاملا تمیز و صاف و صیقلی میشود.
- از پرایمر برای چسبندگی بهتر میکروسمنت استفاده میکنیم.
- لایه اول میکروسمنت را با استفاده از ماله مخصوص اجرا میکنیم.
- پس از خشک شدن لایه اول لایه دوم میکروسمنت را با همان روش اجرا میکنیم.
- پس از خشک شدن لایه دوم لایه نهایی ضد آب اجرا میشود.
- پس از 24 الی 48 ساعت خشک شدن کامل شده و سطح صیقلی میشود.
[/su_list]
نتیجهگیری
میکروسمنت یکی از بهترین گزینهها برای پوشش دیوارها و کف حمامها است. این ماده با ویژگیهایی چون ضد آب بودن، مقاوم در برابر سایش، تمیزکاری آسان، و زیبایی ظاهری، میتواند به فضای حمام شما ظاهری مدرن و شیک ببخشد. با وجود هزینههای اولیه بیشتر و نیاز به اجرای دقیق، مزایای طولانیمدت میکروسمنت در برابر رطوبت و سایش، آن را به یکی از انتخابهای محبوب برای طراحی حمامهای مدرن تبدیل کرده است. رادیان دیزاین مجری اختصاصی میکروسمنت حمام در ایران است که از شروع مشاوره خرید تا اجرای کار همراه شماست.